بخش اول
بخش دوم
کاربردهای 5G و تأثیر آن بر سایه حوزههای فناوری
در این مطلب به عنوان بخش پایانی، به بررسی تأثیر 5G بر سایر حوزههای تکنولوژی و کاربرد آن در بخشهای زیرساختی، حمل و نقل، پهنای باند، کنترل از راه دور و … میپردازیم.
بهبود پهنای باند
تغییر و حرکت به سوی 5G شیوهی ارتباط روزانه ما با تکنولوژی را تغییر خواهد داد. در عین حال استفاده از 5G و تأمین زیرساختهای آن برای ادامه استفاده از پهنای باند اینترنت برای تلفن همراه الزامی است.
امروزه بسیاری از حرفهها در کلان شهرها به ظرفیتی بالاتر از LTE نیاز دارند. در برخی شهرها کاربران در ساعات پرمصرف با افت سرعت مواجه میشوند. 5G طیف وسیعی به پهنای باند اضافه کرده که در نسلهای پیشین مورد استفاده نبوده است.
وسایل نقلیه بدون سرنشین
با تأمین زیرساختهای 5G آماده رواج هر چه بیشتر خودروهای بدون سرنشین باشید. در آینده خودروی شما با سایر خودروهای در مسیر ارتباط گرفته و با آنها اطلاعاتی در مورد وضعیت جاده تبادل میکند. در عین حال اطلاعاتی از نحوه عملکردش به سازندگان و سرنشینان میدهد. اگر خودرویی به ناگاه ترمز کند، خودروی شما هم به سرعت عکس العمل نشان داده و میایستد و همین از وقوع تصادفهای زنجیره ای جلوگیری میکند. این «ارتباط خودرو – خودرو» در آینده میتواند جان بسیاری از سرنشینان را نجات دهد.
کنترل از راه دور
با زمان تأخیر بسیار پایین در فناوری 5G، کنترل از راه دور ماشینآلات سنگین ممکن میشود. درحالیکه کاهش میزان خطر در محیطهای پرمخاطره هدف اصلی متخصصان است، 5G به آنها اجازه میدهد از اقصی نقاط دنیا به کنترل ماشین آلات بپردازند.
بهبود سیستم سلامت
کاهش زمان تأخیر از فاکتورهای کلیدی است که سیستم سلامت جمعی را تغییر خواهد داد.
URLLC با کاهش تأخیر، گسترهای از امکانات را در اختیار ما قرار میدهد. این کاهش حتی از آنچه در پهنای باند بهبود یافته تلفنهای همراه مشاهده میشود، بهتر است. با 5G درمان، ریکاوری، فیزیوتراپی با واقعیت افزوده و حتی جراحی از راه دور ممکن خواهد شد.
بیمارستانها با ایجاد شبکههای بزرگی از سنسورها میتوانند روند بهبود بیماران را بهتر کنترل کنند. پزشکان با این تکنولوژِی توانایی تجویز قرصهای هوشمند و پیگیری روند تأثیر آنها را پیدا خواهند کرد. همچنین شرکتهای بیمه میتوانند میزان برخورداری بیمار از درمان مناسب یا عمل به توصیههای بهداشتی را تحت نظر داشته باشند.
IoT یا اینترنت اشیا
یکی از مهمترین تأثیرات 5G بر اینترنت اشیا یا IoT خواهد بود. در حال حاضر ما از سنسورهایی استفاده میکنیم که ضمن ارتباط با یکدیگر تمایل به بهکارگیری منابع بسیار و تقلیل ظرفیت داده LTE دارند.
با سرعت بالا و تأخیر کم در 5G، IoT با مجموعه ای از ارتباطات میان سنسورها و دستگاههای هوشمند (mMTC) تقویت میشود. در مقایسه با دستگاههای هوشمند موجود در بازار، دستگاههای mMTC به منابع کمتری نیاز خواهند داشت. تعداد زیادی از آنها میتوانند به یک ایستگاه پایه وصل شوند که همین قابلیت بهرهوری را بسیار ارتقا خواهد داد.
کاربردهای 5G بسیار گسترده است. از سایر این موارد میتوان به کاربردهای آن در زمینه اداره و امنیت شهری اشاره کرد. با این فناوری شهرها امکان توسعه پایدار، نصب و بهکارگیری دوربینهای نظارتی و کنترل ترافیک بهینه خواهند داشت.