مایکروسافت اخیراً دیتاسنترهای زیرآبی خود را از کف دریا بیرون کشید و متوجه شد که 864 سرور داخل آن هشت برابر قابل اعتمادتر از آنهایی هستند که روی زمین قرار دارند.
مایکروسافت پس از دو سال دیتاسنترهای خود را از عمق 100 فوتی آب بیرون کشید متوجه شد که هشت برابر قابل اعتمادتر از دیتاسنترهای روی زمین قرار هستند.
هدف Microsoft’s Project Natick آزمایش و نظارت بر عملکرد ، قابلیت اطمینان و خرابی دیتاسنترهای زیرآبی ساخته شده با هدف ، “موسوم به Northern Isles” بود.
مرکز داده زیر آب حاوی 12 رک ، 864 سرور با شتاب FPGA و 27.5 پتابایت فضای ذخیره سازی بود. به گفته مایکروسافت ، این امر موفقیت آمیز بود زیرا سرورها در دیتاسنترهای زیر آب میزان خرابی یک هشتم دیتاسنترهای زمینی را نشان دادند.
قابلیت اطمینان اثبات شده Northern Isles مایکروسافت را بر آن داشته است تا دیتاسنترهای زیرآبی را برای تأمین انرژی سرویسهای ابری Microsoft Azure مورد استفاده قرار دهد.
اسپنسر فاورز ، عضو اصلی کادر فنی گروه تحقیقاتی پروژه های ویژه مایکروسافت ، در بیانیه ای گفت.:”همانطور که از رایانش ابری عمومی به رایانش ابری و لبه ای می رویم ما بیشتر و بیشتر نیاز به داشتن دیتاسنتر کوچکتر داریم که به جای این دیتاسنتر های بزرگ که در وسط ناکجا قرار دارند ، نزدیک به مشتریان واقع شوند.
این شرکت به دنبال از بین بردن هرگونه تأخیر داده ها با قرار دادن دیتاسنترها زیر آب در نزدیکی شهرهای ساحلی است. علاوه بر این ، یک دیتاسنتر زیر آب می تواند داده ها را بهتر محافظت کند ، که به گفته مایکروسافت ماموریت اصلی Azure است.
دیتاسنتر های زیرآبی با سیستم های خنک کننده و الکتریسیته تجدیدپذیر ناشی از باد ساحلی و خورشیدی و همچنین جزر و مد و امواج دریایی طراحی شده است.
مایکروسافت در تلاش است تا سال 2030 از طریق پیشرفت کارایی و پایداری زیرساخت های ابری خود – کربن منفی- شود. این شرکت متعهد شده است که تا سال 2025 از انرژی تجدید پذیر 100 درصدی در تمام دیتاسنترهای خود استفاده کند.
غول نرم افزاری مستقر در ردموند ، واش. یکی از بزرگترین مصرف کنندگان مراکز داده در جهان است که مراکز داده فوق مقیاس را در سراسر جهان ساخته و تجهیز می کند.
هزینه های مربوط به زیرساخت های مرکز داده های ابری عمومی با 25 درصد افزایش نسبت به سال گذشته به حدود 17 میلیارد دلار در سه ماهه دوم سال 2020 رسیده است طبق داده های گروه تحقیقاتی هم افزایی ، خدمات وب آمازون ، مایکروسافت و گوگل پیشگام هستند.